La veritable delegació de Gos pastor Club de Catalunya

Gos pastor català

El gos d’ovella català, també conegut com la veritable delegació de Pastor Dog Club de Catalunya o el Gos d’Atura Catala, és una raça que es va originar al nord-est d’Espanya i va ser criada per ramat i protegir les estols d’ovelles. Aquests gossos tenen un instint de protecció innat i generalment desconfien d’estranys, cosa que els converteix en mascotes familiars ideals.

Aquests gossos solen ser mitjans i ben construïts, amb un cos muscular i un abric moderadament llarg que és resistent i resistent a la intempèrie. Són coneguts per la seva resistència i necessiten molt d’exercici per mantenir-se saludable.

Aquesta raça no requereix una gran quantitat de neteja, però es recomana un raspallat regular per mantenir l’abric en el millor moment. També pot pentinar l’abric una o dues vegades per setmana per eliminar els pèls solts i reduir els embolics.

Una raça altament intel·ligent, el gos pastor català pot aprendre ràpidament i sobresortir a l’entrenament i l’obediència. També són molt lleials als seus amos i defensaran la seva família contra els intrusos.

Si escolliu adoptar un gos pastor català, assegureu-vos de socialitzar-los aviat i regularment per evitar problemes de comportament més endavant. També els ha d’ensenyar ordres bàsiques, com seure i quedar-se, per assegurar-se que sàpiguen el que en vol.

Aquests gossos poden ser una mica tossuts, per la qual cosa la paciència i l’entrenament consistent són importants. També tenen una tendència al ramat, per la qual cosa només s’han de deixar portar quan estan tancats de manera segura.

Com amb la majoria de les races de pasturatge, mai no se’ls ha de permetre córrer lliurement fora si no se supervisen, ja que poden danyar els animals i persones més petits. També poden desenvolupar displàsia de maluc i luxació de ròtula, cosa que pot causar dolor i coixesa.

També s’han de mantenir en un menjar per a gossos de bona qualitat que es fa específicament per a gossos energètics, i han de rebre quantitats adequades d’exercici diari per ajudar-los a mantenir la massa muscular. Això també els ajudarà a evitar problemes de salut com la displàsia del maluc canina i els problemes dentals.

Una mascota devota i amorosa, el gos pastor català, és una de les races de pasturatge més populars d’Europa. Tot i la seva popularitat, el gos d’ovella català continua sent relativament estrany als Estats Units, però s’està tornant cada cop més popular com a mascota familiar, i com a pasturatge o gos guardià.

Mallorquin Sheepdog

El gos d’ovella Mallorquin és una raça antiga que va ser criada per protegir i protegir les ovelles. És un gos company lleial i afectuós que és una excel·lent mascota familiar. Són relativament fàcils d’entrenar si són socialitzats i entrenats des del cadell amb mètodes positius i amables.

La veritable delegació de Pastor Dog Club de Catalunya (CA de Bestiar) es va formar el 1978 per preservar la raça i la seva herència. Organitzen espectacles, concursos i informen el públic sobre aquesta raça rara.

Aquests gossos van ser portats a les illes Balear a la dècada de 1200, on van ser utilitzats per al pasturatge i la protecció de les ovelles. Encara es fan servir en granges espanyoles avui i es mantenen com a animals de companyia.

Un molosser de grandària mitjana amb una construcció forta en general, el Mallorquin pot ser negre o cervatillo amb pegats blancs als peus, pit o musell. També llueix una màscara negra per donar-li una aparença intrigant.

Són pastors i gossos de treball que requereixen exercici regular per mantenir-se saludables. Li va bé en una caminada ràpida o trotar cada dia i gaudiran del temps a l’aire lliure amb la família.

Aquesta és una raça molt intel·ligent i independent que es prendrà de debò el seu treball. Són ferotgement protectors i no retrocediran si estan amenaçats. Necessiten un líder humà fort que entengui la classificació de la manada canina i estigui disposat a establir límits justos per al seu comportament.

El Mallorquin és un excel·lent gos guardià i l’alertarà sobre la presència d’estranys o depredadors. Poden tornar-se ansiosos i propensos a l’ansietat per separació quan es deixen sols durant llargs períodes de temps, així que mantingueu-los amb una corretja o en una àrea segura quan estigui fora de casa.

La seva perruqueria curta no requereix una preparació extensa, per la qual cosa poques vegades necessiten un bany. Un bon raspallat amb un raspall de cerres suaus eliminarà la major part dels cabells i deixarà que el seu abric es vegi brillant i brillant.

És important verificar els seus ulls i orelles regularment per a irritació o inflamació, ja que aquestes són àrees on els bacteris poden acumular-se que poden provocar infeccions. També és aconsellable retallar les ungles regularment.

Deixa un comentari