Les races de gossos més famoses

Si ets un amant dels gossos i planeja obtenir la teva pròpia mascota, hi ha moltes races de les que pots triar. Aquestes són algunes de les races de gossos més famoses que són increïblement populars a tot el món.

Els pastors alemanys són coneguts per la seva força, capacitat d’entrenament, obediència i intel·ligència. Sovint es fan servir com a gos que treballa, i també són grans companys.

Beagle

Els beagles són una raça estimada per persones de tot el món. Són un gos amable i feliç que gaudeix de jugar amb nens i generalment és fàcil de cuidar.

Els gossos Beagle són sabuts mitjans amb una doble capa curta i suau que ve en molts colors. Són propensos a un despreniment moderat durant tot l’any, però el raspallat regular ajuda a mantenir-lo sota control.

Són gossos molt actius i necessiten molt d’exercici. Aquesta raça ho fa millor a cases amb un pati on puguin córrer i jugar al contingut del seu cor.

Els beagles són sabedors d’olor i estan molt decidits a seguir els nassos. Això pot fer que es fiquin en problemes si obtenen una forta aroma a alguna cosa interessant, de manera que estan millor amb una corretja cada cop a l’aire lliure.

Doberman Pinscher

Els Pinschers de Doberman són gossos grans i musculosos que són lleials i protectors. També són amigables amb persones, altres gossos i animals a la llar, sempre que estiguin adequadament socialitzats i entrenats.

També són grans companys per a famílies actives que poden proporcionar molt exercici diari i estimulació mental. Aquests gossos intel·ligents estan ansiosos per complaure, de manera que poden prendre més temps del que a alguns propietaris els agradaria entrenar-los, però són altament entrenables si se’ls dóna el temps i la paciència que necessiten.

Un gos d’alta energia, el Doberman Pinscher necessita exercici mental i físic diari, com ara un joc llarg o un joc vigorós durant almenys una hora al dia. També gaudeixen d’activitats organitzades, com ara agilitat, volant i altres esports de gossos.

El Doberman és propens a diversos problemes de salut, inclosa una forma específica de miocardiopatia dilatada (DCM), que afecta la capacitat del cor de contraure’s adequadament i pot causar la mort. També és un portador de la malaltia de Von Willebrand, un trastorn genètic de coagulació de la sang que causa sagnat excessiu.

Pastor alemany

Els pastors alemanys són gossos de família lleials i dedicats. També són reconeguts pel seu coratge i força.

Són una raça intel·ligent, i els encanta l’entrenament i l’exercici. Són bons amb els nens si obtenen molta socialització de Puppyhood, i generalment hi confiaran.

No obstant això, els pastors alemanys poden ser propensos a l’ansietat per separació, de manera que si treballa llargues hores o se’n va de vacances amb freqüència, aquesta pot no ser la raça per a vostè.

Agressió territorial: els pastors són territorials sobre el menjar i el territori. El comportament sobre territorial pot incloure grunyits, lladrucs o dilluns als visitants.

Displàsia del maluc: els gossos més grans, com el pastor alemany, són propensos a la displàsia del maluc. Aquesta és una condició hereditària que fa que la bola de l’articulació del maluc del gos surti del seu lloc.

La displàsia del maluc pot provocar artritis a les potes del darrere del gos a mesura que envelleixen. Si no es tracta, la malaltia pot causar dolor i coixesa, així com una renúncia a caminar.

Bulldog francès

Si està buscant un company intel·ligent i adorable que no et defraudi, el bulldog francès pot ser el gos per a tu. No obstant això, també poden ser tossuts, per la qual cosa els haurà d’exercir regularment i entrenar-los bé.

Són una raça molt intel·ligent i poden aprendre coses noves ràpidament, de manera que necessitareu passar molt de temps entrenant. Tanmateix, sigui conscient de les seves tendències entremaliades; Poden avorrir-se fàcilment i convertir-se en esvalotadors si no se’ls dóna un reforç positiu per a un bon comportament.

Com la majoria dels gossos braquicefàlics, els buldògs francesos són propensos a certes condicions de salut, inclosos els problemes d’esquena, columna vertebral i disc. Aquests poden causar dolor i incomoditat, per la qual cosa és important portar-los al veterinari per a controls regulars.

Deixa un comentari